Reittausblogin IPA

Sekä Reittausblogi että Kaunis humala aloittivat viime vuoden lopulla omat kokeilunsa kotioluiden ihmeellisessä maailmassa. Eikä innostus ole tämän vuoden puolella lainkaan laantunut. Me olemme viime vuoden APA:n ja mustan IPA:n jälkeen kokeilleet tänä vuonna jo brown alea, pilssiä, IPA:a ja imperial stouttia. Tuloksena on ollut juotavia oluita, mutta ei täysosumia.

Reittausblogin puolella on oltu taidokkaampia, sillä ensimmäinen(?) IPA-kokeilu osoittautui niin hyväksi, että sitä kannatti tehdä toinenkin satsi samalla reseptillä. Kiitos Itellan, HBF:n ja yhden olutblogaaja-kuriirin, Kaunis humalakin pääsi maistamaan tätä herkkua.

Ja herkkuahan se oli, helposti parempaa kuin mikään meidän tekemämme. Pullon annettiin toipua kuljetuksesta vajaan viikon ajan, mikä oli ilmeisesti riittävästi, koska lasin kaatui upean väristä ja täysin kirkasta olutta. Vaahtoa tuli runsaasti ja se pysyi sitkeästi oluen suojana.

Tuoksu oli melko mieto, mutta sitäkin herkullisempi sisältäen makeaa hedelmää, aprikoosia ja persikkaa. Maussa oli sitten odotetusti vähän jyrkempiä sävyjä: havumetsää ja greippiä. Hiilihappoa oli riittävästi.

Maku tuntui aluksi jäävän vähän lyhyeksi, mutta jatkuikin sitten yllättävän pitkään. Tiukat katkerot ja lämmittävä alkoholi olivat tässä päällimmäisinä.

Ärhäkkä, mutta tasapainoinen IPA, jonka katkerohumalointi on jokseenkin täydellinen. Aromipuoli jää hillitymmäksi, mutta siinäkään ei ole kyse viasta vaan tyyliseikasta. Näin vahvaksi (alkoholia noin 7 prosenttia) olut on raikas ja jopa kevyt.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>