Ridgeway Imperial Russian Stout

Alkon käsityöläisoluiden toinen ulkomaalainen olut tulee Englannista, Lontoon länsipuolelta. Ridgewayn oluita on aika kattavasti tarjolla Suomessa: esimerkiksi Bad Elf, Querkus sekä High & Mighty lienevät tuttuja ainakin etikettinsä puolesta.

Imperial Russian Stout on panimon kruununjalokivi, ainakin jos mittarina käytetään RateBeer-pisteitä. Se ja Foreign Exports Stout ovat ainoat Ridgewayt, jotka ovat saaneet yli 90 pistettä. Muut oluet jäävät vaatimattomampiin pisteisiin, suurin osa huomattavasti vaatimattomampiin.

Ja eihän tämä huonoa olutta ole. Väri on lähes musta muttei aivan. Tuoksussa on tällaisille stouteille tyypillisen kahvin paahteisuuden lisäksi jotain pistävää, viini- tai jopa liimamaista.

Maku on miellyttävän hillitty. 99 ibua katkeruutta ei riitä näin tuhdissa oluessa jyräämään kaikkea muuta alleen vaan kokonaisuus on tasapainossa. Jälkimaussa tuntuu aluksi humala, mutta lopulta suuhun jää makeus. Eikä se onneksi ole pistävää imelyyttä vaan toffeemaista pehmeyttä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>