Rogue Ales Mocha Porter

Voisiko olutta markkinoida teellä? Kahvia ja suklaata käytetään usein tummien oluiden maustamiseen tai markkinoimiseen, mutta teetä en muista kohdanneeni. Luulisi, että joku olisi jotain kokeiluja tehnyt, sillä ainakin omassa suussani amerikkalaiset humalat pyörivät usein hyvin lähellä sitruunaisen (vai bergamottisen?) Earl Gray -teen makumaailmaa.

Koska tällaista teeolutta ei kuitenkaan ole tullut vastaan, käsitellään jälleen yksi kahvinen tuttavuus.

Rogue Alesin Mocha Porterin vaahdossa on hauskasti hyvin monenkokoista kuplaa ja väri on erittäin tumma. Tuoksussa imelää kahvia tai jotain imelää ja jotain kahvista. Myös toffeeta ja mallasta. Maku onkin sitten jännempi…

Paljon hiilihappoa, raikasta jopa hieman hapanta hedelmäisyyttä. Myöhemmin tulee kahvia ja tupakkaa. Kahvisuus on edelleen jännää, sillä siihen ei liity tyypillistä paahteisuutta. Ainakaan paljoa. Ajan ja lämmön kanssa sekin nousee esiin. Alkoholiprosenttiaan suurempi tumma olut. Raikas ja maukas. Erittäin hyvä!

3 comments

  1. Pils

    En ole muuten minäkään, mutta nyt kun tuli puheeksi, niin nappasinpa kauppareissulla mielenkiinnosta mukaan. Katsotaan minkälainen tee-olut on kyseessä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>