Schorschbräu Schorschbock Ice 13 Dunkler

Eisbock on aikamoinen kuriositeetti oluiden maailmassa. Se synnytetään jäädyttämällä doppelbockia sen verran, että osa oluen vedestä saadaan kerättyä jäänä pois. Jäljelle jäävä neste on sekä maultaan että alkoholiprosentiltaan vahvempaa kuin alkuperäinen doppelbock.

Schorschbräun tumma Ice 13 on oma ensikosketukseni tähän oluttyyliin. Odotukset eivät suoraan sanoen olleet kovin korkeat, sillä en ole mikään erityinen vahvojen oluiden ystävä eikä RateBeerkään antanut aihetta toiveikkuuteen.

Ja tuoksu on juuri sellainen kuin pelkäsinkin: makea ja liköörimäinen. Väriltään tämä eisbock on hyvin tummaa, vain kaadettaessa siitä erottuu punaruskea sävy. Maku tarjoaa kuitenkin yllätyksen, jopa positiivisen sellaisen. Olut on nimittäin makea ja maltainen, mutta taustalla tuntuu pistävä happamuus. Ehkä juuri tuosta happamuudesta johtuen suutuntuma on 13-prosenttiseksi olueksi hyvin kevyt.

Odotin ehkä jotain melkon yksiselitteisen pahaa, mutta tämä olikin hyvin jännä olut. Ei todellakaan mitään sellaista, mitä tarvitsisi saada lisää, mutta kertakokemuksena vähintäänkin kiinnostava.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>