Shepherd Neame India Pale Ale

Muistatteko sen mainoksen, jossa kotimaisen oluen väitettiin tuovan pubitunnelmaa kotiin? Sehän oli silkkaa roskaa, kuten mainostettu olutkin. Tässä sen sijaan on olut, joka oikeasti tuo pubitunnelmaa mihin tahansa tilaan. Eikä mitä tahansa pubitunnelmaa vaan ehtaa brittipubitunnelmaa.

Ja kaiken lisäksi Shepherd Neamen IPA tekee sen tyylikkästi, ilman ylitsevuotavaa bitterisyyttä, joka on omassa suussani monen brittialen kompastuskivi. Maku on Fuggles-humaloinnin takana mukavan maltainen. Jostain tulee häivähdys banaania ja toisaalta maalaisleivän kuorta.

Shepherd Neamen IPA:ssa on kuitenkin yksi suuri ongelma: siinä on nimittäin liikaa alkoholia. Maku on juuri sopivan mieto, jotta sitä voisi kumota kolmesta viiteen tuoppia ripeällä tahdilla ilman suurempia ongelmia. Alkoholia on kuitenkin 6,1 prosenttia, joka on hieman liikaa leppoisaan tuopinkumoamiseen, mutta juuri sopiva määrä kotisohvan nautiskeluoluelle. Sellaiseksi tässä ei kuitenkaan ole tarpeeksi rakennetta.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>