St. Eriks Pilsner

Aika paksu vaahto, varsin ilmava, äkkihäipyväinen, pitsinjättäväinen. Tuoksu tavattoman kepeä greippihumala. Mutta ei yhtään mitään muuta. Pilsin näköistä, aivan aavistus kuparia.

Hyvää tämä on, se on selvä. Mutta vähemmän selvää, että miten. Ensisiemauksessa on sitä greippistä humalaa makuna, makeutta, happamuutta ja ties mitä. Otetaanpa vähän lisää.

Okei, alussa aika tymäkkä humala. Ei välttämättä mikään betoninraskas, mutta pilsin hennosta varresta tulee läpi. Happojakin on. Jossain maun keskivaiheilla häivähtää voita ja vaikeasti määriteltävä mukava pilstuntuma tässä on, vaikka humalapuoli makua viekin. Loppuun välillä hieman päätään nostanut makeus kuivuu. Suuhun jää mukavan katkera greipinmaku ja ihan hippu tahmeutta.

Onpa oikein hyvää olutta, vaikka vähän mennään sillä rajalla, että vieläkö voi pilsistä puhua. Toisaalta, väliäkö tuolla.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>