Stadin Panimo American Pale Ale

Stapan APA kuuluu melkoiseksi sukukokoukseksi paisuneeseen suomalaisten American Pale Ale -oluiden porukkaan (pitäisiköhän näistä tehdä jopa sokkovertailu?). Vaahto on ohut ja häviää nopeasti. Olut on punertavaa ja tuoksuu hedelmäisen humalaiselta.

Maistuu suomalaiselta markettivahvuiselta apalta. Eli ihan hyvältä. Humala ehkä hieman hillitympi ja maku aavistuksen vankempi ja tasapainoisempi kuin Keisarin 66:ssa. Minulle tämä maistuu siksi hieman paremmin, jollekin toiselle varmaan vähän huonommin aivan samasta syystä. Siis Lasselle.

No joo, en vannoisi erottavani tätä ja 66:tta sokkotestissä. Ja kun Stapan APA (on se vaan hauska kirjoittaa!) on litrahinnaltaan noin tuplasti kalliimpaa kuin 66, niin valinta lienee useimmiten jälkimmäinen. Vaikka siis ihan kelpo oluttahan Stapan APA (mahtava kirjoitusasu!) ehdottomasti on.

5 comments

 1. Sammeli

  On muuten perin omituisen näköinen kuva kun katselee yhtään enemmän… Sanoisin, että obiskan vääristymät huonosti hallinnassa, etiketti pullossa vähän vinossa ja takana olevan levyn puunsyyt tekevät sopivan v-kuvion taakse. Ei ole helppoa kuvaaminen, etenkin kun osaamisessa on niin kovin paljon toivomista.

 2. rentokilta

  Teillä on huono etikettimaku. Kehuitte taannoin sitä machoilevaa ritari-merihevos-etikettiä, mutta tästä että yhtään sano, että nätti kun mikä. Tytöille tehty on tämä olut, kun on niin nätti.

  • Sammeli

   No nyt kun sanot, niin nättihän se on. Stapa on ylipäätään tyylikäs ja tekee – mitä olen juonut – hyvää olutta. Tytöille ja pojille. Hinta on kaupoissa korkeanpuoleinen. Toki pieni panimo joutuu pyytämään enemmän, mutta toisaalta osa kauppiaista nappaa erikoisoluista härskit katteet. Tuntuu, että varsinkin suomalaisista. Esimerkiksi Prykmestarin Pale Ale maksoi kuopiolaisessa Prismassa jotain 3,50 euroa ja Itiksen sittarissa viisi euroa. Ei hyvä suomalaisen pienten panimoiden herkuille tuollainen.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>