Stadin punaiset

Kaksi uutuutta: sama panimo, sama tyyli. Etiketeissä samat sanat hieman erilaisissa järjestyksissä. Ero? Myyntipaikka ja noin puolitoista euroa.

American Red Alea saa marketista noin 3,5 eurolla, kun taas Stadin Red Ale maksaa Alkossa viisi euroa. Etiketin kuvaukset ovat tosiaan lähes identtiset, mutta markettivahvuista American Alea luonnehditaan maultaan katkerahkoksi, kun Stadin Red Ale on puolestaan tasapainoinen.

Lisäksi vain Alkon myymän Stadin Red Alen luvataan olevan ”käsinmäskätty”, mutta todellisuudessa oluissa tuskin on tuon suhteen mitään eroa. Vai onko? Mitä ylipäätään tarkoittaa käsinmäskääminen?

Asiaan! Kiva mutta nopeasti laskeva vaahto molemmissa. Väri mukavan kirsikkapuinen. Maitokauppaversio ehkä vähän sameampi, mutta molemmat periaatteessa erittäin kirkkaita. American Red Alen tuoksu on hyvä ja varsin perinteisen red alen tyylinen, kun taas Alko-versiossa selvemmin aromihumalaa.

Americanin maku erittäin hyvä: rukiista kuivuutta ja tasapainoista humalakatkeroa. Alkoversiossa jotain teemäistä, tuntuu myös hieman makeammalta. Mausta tulee itse asiassa mieleen omat kotikeittoiset vierteet. Molemmat kyllä varsin hyviä, mutta omaan suuhun maitokauppaversio on parempi, raikkaampi.

Lopuksi vielä kontrolliolut: Saimaan Brewer’s Special Amrican Red Ale. Vaahto on selvästi pysyvämpää sorttia ja suodattomana tämä on myös selvästi sameampi. Väri on aikalailla sama kuin stadilaisissa. Maussa huomattavasti hieman enemmän maltaista runkoa.

Koko kolmikko on laadukasta tavaraa ja paremmuus on tilanteesta ja mieltymyksistä kiinni. Sekä tietysti hinnasta, jossa Saimaa (noin 2,5 euroa) on aivan omaa luokkaansa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>