Suodattamaton Pilsner Urquell

Servaali ja SABMiller ovat tuoneet tsekkiläisen oluen ystäville erityistä herkkua Suomeen. Huomenna alkavassa Olutexpossa sekä monissa olutravintoloissa lähipäivinä tarjoiltava erikoisversio Pilsner Urquellista on suodattamaton ja pastöroimaton. Tätä käsittelyä (tai siis sen puutetta) lukuunottamatta kyseessä on tismalleen sama tuote kuin se, jota on saanut jo vuosia lähes joka pitäjästä.

Onko käsittelemätön pilsneri sitten parempaa? Ulkoasu on ainakin erilainen, sillä kristallinkirkkaan kultaisuuden sijaan olut on hyvin sameaa, aivan kuin saksalaista vehnäolutta. Kunhan runsas ja tiivis vaahto vähän laskee, on maistajalle tarjolla normiversiota pehmeämpää pilsneriä, jossa humalointi nousee selvemmin esiin. Vastaus on helppo: on parempaa ja vieläpä aika selvästi.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>