Suomenlinnan Panimon Piper Wit

Piper Witista tulee joka välissä mieleen sitruuna.

Olut näyttää laimennetulta sitruunamehulta. Ilkeä ihminen voisi puhua kusenkeltaisesta. Mutta kun en ole ilkeä, niin puhutaan kevyen raikkaasta ulkonäöstä. Sameutta on hieman, vaahto on isokuplainen, melko paksu, mutta haipuu nopeasti olemattomiin.

Hörpätessä sitruksisuus tuntuu karvautena ja happamuutena. Maku on kuiva, kevyt ja hapokas. Sitruunan kuorta ehkä näin tarkasti pohtien. Jälkimaku hieman vetinen, siinä aivan aavistus makeutta.

Jännä tuttavuus. Nämä witit eli belgialaistyyliset vehnäoluet eivät ole kovin tuttuja. Joskus olen maistanut kehuttuakin Vedettiä, eikä ainakaan silloin iskenyt.

Ehkä olisi syytä kokeilla sitäkin uudelleen, sillä Piper Wit on miellyttävä olut. Sen voisi kuvitella olevan omiaan kuuman kelin juomaksi tai sitten vaikka vaalean kalan tai grillatun kanan kaveriksi. Valkoviinikin kun tästä tulee mieleen, jopa sima.

Muuten hauska juttu sinänsä, että Suomenlinnan panimon wit löytyi Rovaniemen Prisman hyllystä. Hyvä näin!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>