Syystober saa, minä en

Kuten Facebook-seuraajamme kenties havaitsivat, tuli käytyä Syystoberissa.

Ympäristö oli Helsingin Rautatientori eli taatun ankea. Jokunen ruokakoju kai sekä avoseinäinen iso teltta, jonka sisällä tiskit ja muutama pystypöytä.

Hyvää oli se, että sisään pääsi maksutta ja tilaa löytyi kohtuudella. Huonoa, että ruokamyynti ja juomapuoli olivat erikseen, toki osa syötävistä oli saatavilla anniskelualueellakin.

Mutta oluenystävän suurin valituksenaihe on, että olutvalikoima oli vaatimaton. Jokunen panimo rajatulla valikoimalla.

Eikä täysosumia omaan tuoppin muutamalla kokeilulla löytynyt. Muut olivat ok, Bryggerin Spezial-savuolut oikein maukasta.

Tuolla paikalla ja viikonloppuna myynti on toki taattu. Ja ehkäpä jokunen ihminen löytää myös hyvät kotimaiset oluet tuota kautta. Olihan hanoissa vaikkapa Bryggerin pilsiä, Plevnan Siperiaa ja Malmgårdin XX Porteria, jotka ovat maistetusti ihan maailmanluokan kamaa.

Mutta kun ottaa huomioon Stadin nykyisen olutkapakkatarjonnan, niin mitään syytä olutintoilijan ja Syystoberin kohtaamiselle toiste en keksi.

Kotimatkapyörämatkan varrella sijaitsevassa Stapan Panimoravintolassa kävin nappaamassa lohduksi herkullisen Hop Valleyn Citrus Mistressin.

Kun tällaisen juoman ja pari sivua muita voi yksittäinen baari tuoda maahan, niin mitä pitää oluttapahtuman tuoda Helsinkiin, jotta voi yrittää baarien ( kuten Stapan lisäksi Pikkulinnun, Bier-Beerin, Black Doorin, Brewdogin tai miksei vaikka Stone’sin ja Villi Wäinön) kanssa edes jotenkin tasaisella yrittää?

2 comments

 1. Markku Pulliainen, Malmgårdin Panimo

  Hei Kaunis Humala,

  Vaikka en Syystooberin järjestäjä olekaan, Pekkahan sen laittoi, niin nyt on pakko kommentoida.

  Syystooberissa oli kaikki Suomen Paras Olut -kilpailussa omien sarjojensa kolme parhaaksi sijoittunutta olutta, sekä muutamia niiden lisäksi. Mitähän olisit halunnut niiden lisäksi tai tilalle?

  Markku Pulliainen, Malmgårdin Panimo

  • Sammeli Heikkinen

   Hei.

   Aivan ensiksi haluaisin pahoitella vastauksen hitautta. Ja itse kysymykseen en osaa suoraan vastata. Luulen, että tämä on ennen kaikkea kohderyhmäkysymys. Jos tapahtumaa vertaa vaikkapa SOPPiin tai Olutexpoon, niin valikoima on selvästi kapeampi. Ja jos toisaalta hakee railakasta isojen tuoppien kumoamista, niin ei sitäkään löydy. Mutta valitus on toki henkilökohtaisesta näkökulmasta. Varmaankin sellaiselle, jolle suomalainen laatuolutmaisema ei ole ihan tuttu, tuo on hyvä lähtö.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>