Tallinna: Pudel Baar ja muutama paikallinen olut

Tallinnassa tuli käytyä perinteeksi muodostuvalla muutaman päivän reissulla vuodenvaihteessa.

Olutpuoli näytti vaihteeksi valoisammalta kuin edellisellä kerralla. Drink Bar oli piristynyt: olutlista ja valikoima näyttivät täsmäävän edelliskertaa paremmin. Põrgu Körts taas oli säilyttänyt mainion tasonsa ja nokitti vielä talon omalla kiinnostavalla ja maukkaalla oluella, josta hiukka tarkempi pika-arvio kuvien yhteydessä. Kuten myös parista muusta reissulla maistamistani paikallisesta oluesta.

Näistä toinen oli itselleni aivan uuden panimotuttavuuden Õllenautin Eesti Rukki Eil, joka ei vakuuttanut, kuten arviosta näkee. Tiedä sitten, olisiko Drink Barin baarittaren kannattanut jättää kippaamatta kaikki hiivat pullonpohjalta mukaan… No, saman firman IPA taas potkii aika kivasti, siitä arviota myöhemmin, kuten myös toisesta Stockan olutosastolla vielä jäljelläolleesta Õllenautista.

Stockan olutpuolta oli mielestäni sitten kesän uudistettu. Nyt olikin perin kovat valikoimat, kuten suuressa osassa tuontioluita toki myös hinnat. Sanoisin, että ainakin tietämistäni Tallinnan oluenostomestoista tällä haavaa selvästi paras.

Niin joo, se otsikossa luvattu Pudel Baar. Vihdoinkin pääsin sielläkin käymään, tosin vain tuopillisen ajan. Kapakka on hieman piilossa, ei aivan Telliskivi-tien varressa, vaan samalla takapihalla kuin ravintola F-Hoone.

Valikoima näytti hemmetin laajalta, hanassakin oli kaikkea mukavaa. Olutlistassa kolme neljä liuskaa valinnanvaraa. Hinnat olivat kovemmat kuin vaikkapa Põrgussa tai Drink Barissa, ehkä neljästä eurosta aina kympin huitteille.

Kaksikerroksinen baari on sisustukseltaan ns. ”modernisti staili” eli harkitusti karuksi jätetty ja muun muassa kirjavalla tuolivalikoimalla varustettu. Asiakaskuntana näytti olevan sellaista paikallista nuorta aikuista menestyjää. Minun makuuni turhan kaukana pubimeiningistä ja aidosta tunnelmasta – mitä se sitten liekään – mutta makuasioitahan nämä ovat. Kannattaa siellä varmaan muutama spessu käydä kippaamassa, jos saumaa on.

Olutbaareista oma suosikkini on kuitenki Põrgu, jossa valikoima on mainio ja ruokakin oikein hyvää ja kohtuuhintaista. Jokerisuosituksena ravintola Leib, joka ei ole aivan halvimpia, mutta jossa tehdään hemmetin hyvää sapuskaa paikallisista raaka-aineista, jossa on hyvä palvelu ja josta saa muutamaa vähän enemmän erikoisolutta, joista henkilökunta osaa kertoakin jotain.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>