Teerenpeli Mokkamattti

Päätin antaa tälle vielä uuden yrityksen, kun kerran menin julistamaan Mufloni Keripukin hinta-laatusuhteeltaan vuoden parhaaksi kotimaiseksi käsityöläisolueksi. Onhan Mokkamatti sentään kaksi senttiä Keripukkia edullisempaa.

Tähän pieni välihuomio: Mokkamatti ja Keripukki eivät tietenkään ole litrahinnaltaan edullisimpia oluita tuossa joukossa. Itselleni on kuitenkin olennaisempaa se, mitä oikeasti joutuu maksamaan. Omassa ihannemaailmassani kaikki oluet olisivat 0,33-litraisissa pulloissa. Se riittää erinomaisesti maisteluun ja jos haluaa enemmän, aina voi avata toisen.

Mutta sitten tämä Matti. Vaahto on ohut mutta sitkeä. Musta olut tuoksuu imelän kahviselta. Suuhun valuessaan tämä stout tuntuu vähän ohuelta, jopa metalliselta. Onneksi tämä vaihe on lyhyt ja sitä seuraa varsin miellyttävä ja pehmeä jälkimaku, jossa on toffeisen pehmeää ja makeaa kahvia.

Varmasti paras maistamani Teerenpeli, joka on kuitenkin enemmän kuin kaksi senttiä Keripukkia vaatimattomampaa. Lisäplussa Reilun kaupan kahvista.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>