To Øl Dangerously Close To Stupid

On se hyvä, että näitä tanskalaisten oluita tulee kirjattua tänne ylös, sillä eihän näistä muuten muistaisi millään, mikä on mikäkin. Tällä kertaa lasissa siis To Ølin Dangerously Close To Stupid, joka on siis tyyliltään tuhdimpi (tupla tai imperialistinen) IPA.

Tuoksu on humalaisella tavalla hedelmäinen sekä hieman taikinainen (=hiivainen?). Väri aika tyypillisen ipamainen, jos jotain poikkeavaa niin vaaleaan ja sameaan suuntaan mennään. Maku ei ole lainkaan tyhmä, vaikka nimi viittaa siihen, että olueen on tungettu (lähes?) liikaa Centennial ja Citra -humalia. Mikkellerin 1000 IBU:a olisi voinut luonnehtia yliampuvuudessaan tyhmäksi, mutta tämä on juuri hyvä.

No okei, onhan tämä humalan ystävän olut, jonka kohdalla pitäisi ehkä puhua suutuntumasta eikä mausta. Humalointi tuo nimittäin suuhun niin huumaavan hedelmäisen myllerryksen, että mahdolliset muut maut jäävät täysin toissijaisiksi. Jälkimaussa kitkeryys menee vähän yli ja suuhun jää samanlainen tunne kuin olisi juonut sitruunamehua. Yli yhdeksän prosentin alkoholi jättää kurkkuun miellyttävän lämmön.

Ja jos se ei tuosta käynyt selväksi, niin tykkäsin kyllä!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>