To Øl Nelson Survin

Hapan tupla-ipa nelson sauvin -humaloinnilla… Jaa jaa. Tanskalainen se kokeilee kaikkea. Välillä osuu, välillä ei.

Vähäistä vaahtoa, häipyy. Tuoksussa mietoa happamuutta ja humalaa, nelsonia kai sitten. Samea ja oranssi, ei erityisen heleä tai nätti.

Ekalla siemaisulla vähän kaikki tuntuu tulevan takapotkulla eikä mitenkään kivasti. Kiinni ei saa mistään, paitsi loppuun jäävästä raa’an puolukan makua muistuttavasta happamuudesta.

Ei tästä oikein muutenkaan kovin kummoisesti saa analyseerattua osasia. Joko pelkkä humalointi tai jokin sen kanssa puskee kovasti greippiä, kovin hapokkuus tulee pian sen jälkeen. Happoja aika paljon.

Tupla-ipa-puolikkaasta en saa kiinni oikein lainkaan, ehkä kroppa on aika tuhti. Hapanta tämä toki on ja kunnon happaman sopan tapaan suhteellisen rauhallisesti siemailtavaa. Mutta toisin kuin vaikkapa kunnon gueuzesta, tästä ei löydy kiinnostavia tasoja ja mieltä lämmittävää tasapainoa.

Nelson Survin on tätä juutti kokeilee jotain jännää -osastoa heikommasta päästä. Voi toki tyypata jos kovasti kiinnostaa, muttei varmaan paljon menetä vaikka jättää väliin. Eihän tämä paha ole.

One comment

  1. Lasse Leipola

    Tuli vastaan omat muistiinpanot tästä, joten kirjattakoot ne tänne: viinimmäinen, jopa hieman tamminen tuoksu. Jälkimaussa jännä hedelmäisen happamuuden ja kuivakan katkeron paini, joka päätyy lopulta kuumottavaksi alkoholilämmöksi. Hieno ja erilainen, maalainen ja karski. Ei todellakaan mitään piiperrystä

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>