Tuplat: Urthel Hop-it

Vaahto säilyy ohuena ja tiiviinä pitkään. Tuoksu hedelmäisen mieto. Oljen- tai messinginkeltaista.

Hop-it lupaa olevansa reippaasti humaloitu vahva vaalea belgi. Etiketissä luuraa groteskin epämuodostunut viiksivallu. Odotin tältä paljon ja pitkään olen tätä jemmannut.

Mutta ensisiemaisu on pettymys. Sekava maku, josta ei ota oikeastaan mitään selvää. Muutama lisää ja belgialen maku alkaa erottua, tosin terävähkönä ja katkerana. Humalointi ei hyökkää, mutta lopun katkeruus lienee sitä…

Ja niin käy, että Hop-it alkaa maistua! Aluksi makealta tuntunut olut pyörähtääkin kuivakaksi, jälkimaultaan jopa ruoskan lailla lasauttavaksi juomaksi. Jaaha, makupa onkin kaksiosainein: aluksi belgialen täyteläisyyttä, hedelmäisyyttä ja hapokkuutta, lopuksi suuta kuivattavaa (pilstyyppistä?) humalaa.

Minulle hyvin vaikea olut. Makuelämys on käännetty jotenkin nurinpäin, kun humala ei sivallakaan alussa vaan ahdistelee lopussa. Voi toki olla, että jostain hiljan syömästäni tai juomastani oli jäänyt suuhun sen verran makua, että Hop-it aluksi tökkäsi tylysti.

Lopulta kumminkin varsin oivaa tavaraa. Kuivan humalainen jälkimaku on todella hyvä ja korkeahko alkoholipitoisuus (9,5 %) tuo lämpöä ja tukevuutta juomaan, maistumatta silti lainkaan.

Jännittävää, todella. Toivon, että joku muukin saa tätä käsiinsä ja maistelee sekä myöskin kommentoi. Jäi kiinnostamaan, että mistä tuo alun hylkimisreaktio johtui. Varmasti hankin itsekin lisää, vaikka ihan yksinkertaista se ei Suomessa olekaan.

Lassen lisäys (26.5.2013): Etiketin mukaan tämä pitäisi juoda melko kylmänä (alle 8 astetta). Mausta ei kuitenkaan tuossa lämmössä saa paljoakaan irti eivätkä runsaat hiilihapot auta asiaa lainkaan. Humalointi tuntuu, muttei maistu. Kokonaisuus on pehmeä ja miellyttävä, mutta vähän tylsä. Korkea alkoholi ei juurikaan tunnu tai maistu, joten päihtymistarkoitukseen tämä sopinee hyvin. Jos päihtyminen ei ole tavoitteena, on laadukas pils hyvä vaihtoehto.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>