Weihenstephaner Hefe Weissbier

Weihenstephaner on varmaan tuttu suurin piirtein kaikille, joita oluet yhtään kiinnostavat. Ei tarvitse olla ihmeellinen olutkapakka, että sitä löytyy. Monesti hanastakin.

Mutta kun sattui olemaan viimeinen pullo kaapissa, päätin tehdä siitä pätkän. Ja etenkin kuvata, koska kaunista oluttahan tämä on. Vehnäoluet ylipäätään miellyttävät silmääni: Sameahko heleys; kuin kesäaamupäivä juuri ennen sään lämpenemistä helteeksi…

No niin. Weihenstephanerin tuoksu on epäilemättä juuri sitä, mitä kutsutaan hienoissa olutarvioissa banaaniksi. Ei siis mikään oikea banaanintuoksu, vaan sellainen esanssinen banaaninmakuisen irtokarkin haju. Eli tuoksu ei ole kummoinen.

Vaahto on komea: Valkoinen, tiheähkö ja paksu. Kesäkuumalla kun janoinen Günther saa tällaista haarikallisen eteensä terassilla, niin parin minuutin jälkeen oluesta on jäljellä vaahto sen viiksissä.

Sillä Weihenstephaner on hyvää ja helposti putoavaa vehnäolutta. Pehmeää ja miellyttävää. Omaan makuuni vähän turhankin pehmeää. Vehnäksi yllättävän täyteläistä tavaraa, mikä voi olla hyvä tai sitten ei. Makeutta on, muttei mahdottomasti. Pieni metallinen vivahde oli maussa, mutta en osaa sanoa oliko tämä pullo syystä tai toisesta vähän maanantaikappale. Palataan asiaan, kunhan saan lisää koekappaleita käsiini.

Weihenstephaner on hyvin perusvarmaa ja tasaista vehnää. Itse pidän hieman kuivemmasta ja rankemmin lyövästä tavarasta, jota tosin vehnäoluiden joukosta en ole kauheasti löytänyt. Kapuzinerin Weissbier on aika lähellä. Muistikuvien perusteella alkumaussa voittaa reippaasti Weihenstephanerin, mutta häviää loppupuolella. Kapuziner jää suussa jotenkin kesken. Mutta palataan siihenkin, kunhan Kapuzineria taas saan tuoppiini.

Lopuksi lienee syytä korostaa, etten usko kenenkään Weihenstephaneriin pettyvän, jos vehnäolut yhtään maistuu. Baarikierroksen vehnävälipalana tämä on aina hyvä valinta. Kuten myös kesäkuumalla. Tai maanantai-iltana keskinkertaisen lätkämatsin seurana.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>