Weird Beard Fade to Black

Brewdogin Helsinki-uutista oli juhlistettava pikavisiitillä pubiin työpäivän päätteeksi. (Hitto, olisihan sinne pubiin tullut varmaan mentyä muutenkin!)

Skottilaisen panimon sijaan lasiin valikoitui kuitenkin Weird Beard -panimon Fade to Blackia, joka oli juuri saapunut Lontoosta helsinkiläisen Black Doorin jääkaappiin. Etiketin mukaan kyseessä oli Black IPA:a, mikä olikin varsin on osuva määritelmä. Olut tosin on varsin maltillinen lajityyppinsä edustaja.

Väri on pikimusta. Oluen päälle nousee ohut, mutta tiivis ja sitkeä vaahto, joka suojaa juomaa pitkään. Maussa humalatykityksen sijaan on tarjolla tasapainoista ja herkullista paahteisuutta. Tämä olut uppoaisi taatusti myös portterina tai stouttina kuin väärä raha. Ei siis pelkästään hopheadeille vaan herkkua kaikille!

Weird Beardin Fade to Black sekä saman panimon Black Perle (milk stout) sekä Mariana Trench (APA) ovat muuten ensi viikolla tarjolla Espoossa, Gallow’s Birdin real ale -festareilla.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>