Brew Dogs (ja Green Flash Le Freak)

Brew Dogs on skotlantilaisen Brewdogin perustajien Martin Dickien ja James Wattin amerikkalaiselle Esquire-kanavalle tekemä seitsemänosainen televisiosarja, jossa käydään läpi amerikkalaista craft beer -skeneä seitsemässä kaupungissa.

Ohjelmaa voisi ehkä luonnehtia olutmaailman Top Geariksi, sillä sarjassa riittää vauhtia ja viihdettä niin paljon, että sisällön onttous saattaa jäädä jopa huomaamatta. No toisaalta, mitä muuta amerikkalaiselta tv-viihteeltä voisi odottaa? Sama vaivasi osittain myös Discovery-kanavan muutaman vuoden takaista Brew Masters sarjaa, jossa sentään keskityttiin yhteen asiaan per jakso ja koko sarjakin pyöri lähinnä Sam Calagionen ja Dogfish Head Breweryn ympärillä.

Brew Dogsissa ei sen sijaan keskitytyä mihinkään muuhun kuin olueen ja muuten mennään vauhdilla jokaiseen mahdolliseen suuntaan. Jokaisessa jaksossa vieraillaan panimossa, maistellaan paikallisia oluita sekä muita herkkuja ja yritetään käännyttää craft beer -neitsyitä oluen ystäviksi. Joka jaksossa pannaan myös yksi satsi jotain kyseiselle paikalle (ainakin Dickien ja Wattin mielestä) ominaista olutta.

Tämä erilaisten ja omituisten oluiden paneminen on sarjan parasta antia, mutta se esitellään yleensä vähän liian ylimalkaisesti, että esimerkiksi kotipanija saisi mitään erityistä irti.

Se on tietysti piristävää, ettei sarjassa (alkutunnaria lukuunottamatta) mainosteta Brewdogin omia tuotteita vaan esitellään ainakin näennäisen kattavasti Amerikan parhaimmistoa. Kuten sandiegolainen Green Flash Brewery, jonka Le Freak oli yksi monista sarjaa katsoessa juomistani oluista.

Kyseessä on poikkeuksellisen hyvin onnistunut trippelin ja ipan hybridi, jossa molemmat puoliskot ovat selvästi tunnistettavissa ja siksi niin hienossa tasapainossa. Olut on myös miellyttävän helposti juotavaa, sillä se ei mene niin makeaksi kuin yhdeksän prosenttiset yleensä.

Palataan vielä sen verran Brew Dogsiin, että edellähän tuli paljastettua ohjelman paras puoli: hyvä tekosyy juoda hienoja oluita ja mahtava tapa innostua entistäkin enemmän olutmatkasta Amerikkaan.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>