Brewdog Watt Dickie

Brewdogin mystinen Watt Dickie lupaa aiempaa intensiivisempää olutviinakokemusta (vai pitäisikö puhua viinaoluesta, sillä tämä todella on sellaista). Brewdog haluaa pitää salaisuutena tarkan valmistusmenetelmän, mutta antaa samalla ymmärtää, että se poikkeaa jotenkin aiemmin käytetyistä kylmämenetelmistä. Omat kokemukseni näistä aiemmista äärioluista rajoittuvat saman panimon Sink the Bismarckiin, joka muistikuvieni mukaan oli ihan mukavaa juomaa, jota olisi voinut luonnehtia olutlikööriksi tai makeaksi viskiksi. Ei mitään järisyttävää siis.

Watt Dickie on toista maata. Nyt nimittäin on saatu mukaan rutkasti humalaa ja maltaista makua.

Väri on kuin tummassa rommissa ja tuoksua makean aprikoosinen kuin jossain jälkiruokaviinissä. Maun ensipuraisu on terävän suolainen. Jos olisi pakko sanoa jotain, niin sanoisin, että aiemmin maistamistani juomista lähimpänä tätä on vanha kunnon salmari. Paksuhko koostumuskin on aika samankaltainen.

Pian alkujärkytyksen takaa paljastuu kuitenkin kovin tuttu makumaailma, sillä voisin vaikka vannoa, että tätä juomaa on lähetty rakentamaan Hardcore IPA:n reseptin pohjalta. Maku jää kuitenkin, jos nyt vertaa vaikka hyvään mallasviskiin, melko lyhyeksi.

Todella kiehtova ja erikoinen olut, johon kannattaa tutustua, vaikka tykästyminen onkin epätodennäköistä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>