Cerveses La Gardenia La Socarrada

No niin, matsiolueksi valikoitui tosiaan tämä, kun ei oikein muutakaan kiinnostavaa espanjalaista vaihtoehtoa valtionmyymälä tarjonnut.

Matsi on eilisen hommia. Paitsi että vahvempi Espanja on futiksessa kuin oluenpanossa, näin väitän myös eilisen matsin ja oluen jälkeen.

Pullo on todella nätti ja etiketti staili. Ja olut kaunista: oranssia ja hehkeää. Jotain pientä hitua samean puoleisessa juomassa killuu, ehkäpä rosmariinia. Sillä nimittäin valecialainen on nähnyt hyväksi tämän maustaa.

Tuoksu onkin… No ööh, järkyttävä. Kai tämä paksu mausteentuoksu on rosmariinia? Paistettu liha siitä ainakin tulee mieleen. Ei houkuttele maistamaan. Mutta toki maistoin. Ensikulaus. Ei lainkaan saa kiinni: Mausteisuutta ja loppu menee happamaksi.

Selkenee kuitenkin, kun maistelee. Aika leveällä maltaalla mennään, happoja mukana kivasti. Sitten maustetta, kai rosmariinia juurikin. Humalointi kuivattaa loppua, joka kääntyy myös perin happamaksi. Saison tästä loppumausta tulee mieleen, siis sen vähän perusteella mitä saisoneita olen maistellut. Jälkimaku on niin mukavan mausteinen ja (aavistuksen sitruksisesti) hapan, että kulausten välillä pitää mielellään taukoa. Hunajaakin tässä on, mutta se taitaa tuoda enemmän täyteläisyyttä kuin makua.

Outo, mutta lopulta aika mainio tuttavuus, jonka tuoksuun en kyllä oikein tottunut. Pakko myös sanoa, että yli kuusi ja puoli euroa on tästä todella paljon tai selkeämmin sanottuna liikaa. Paitsi tietenkin jos rosmariini on se juttu.

Alkoon tilattu 400 pulloa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>