Dupont Biolégère ja Lervig Johnny Low

Äpäkkä humalointi kaipaa usein vastapainokseen tukevaa määrää alkoholia. Siitä huolimatta vähälläkin alkoholilla voi tehdä ihan juotavia humalapommeja. Aiemmin blogissa käytiin läpi tässä sarjassa painivat tanskalaisen Stronzon Hop Lunch sekä skotlantilaisen Brewdogin How to Disappear Completely ja Nanny State. Nyt tätä joukkoa täydennetään belgialaisella ja norjalaisella tuttavuudella.

Dupontin Biolégère on mukavasti humaloitu saison, jonka alkoholiprosentti on 3,5 eli melko korkea tähän joukkoon. Tosin pullo on vain 2,5 desilitraa, joten pullollisessa on karkeasti saman verran alkoholia kuin suuremmassa pullossa 2,5-prosenttista. Saisonin vaahto on hohtavan valkoinen ja tuoksu happaman yrttinen, hieman kuin pilsissä. Maku tuo mieleen Duvelin tai ehkä jonkun witbierin, tosin huomattavasti kevyempänä versiona.

Lervigin Johnny Low on vahvasti jenkkihumalainen ja siten samaa maata tuon aiemman kolmikon kanssa. Tosin Brewdogin oluista tätä lähimpänä on ehkä Dead Pony Club. Johnny Low on kuitenkinomissa kirjoissani tämän tyylilajin uusi ykkönen: humalointi on greippien ja havupuiden siivittämänä todella monipuolinen sortumatta kuitenkaan Hop Lunchin paksuun tunkkaisuuteen.

Koska saamme suomalaisen yrittäjän tähän sarjaan?

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>