Hartwall Hopventure British IPA

Lähtökohdat ovat melko heikot. Ison kunnianhimottoman panimon käsityöläisolueksi naamioima tuote, joka vastaa lähinnä markkinointiosaston kysyntään. Tyylinä britti-ipa ja ainesosina muun muassa ruusunmarjamehu ja rosmariini. Itse en ole mikään Reinheitsgebot-puristi, mutta kyllä tässä mennään jo minunkin osaltani rajoille.

Ja mitä tarkoittaa tölkin kylkeen painettu ”paikallisten inspiroima”? Minkä ihmeen paikallisten? Lahtelaisten?

Ipan kutsuminen maltillisesti humaloiduksi hämmentää myöskin, mutta sen voi sentään jotenkin ymmärtää tuotteen asemoimiseksi suhteessa muuhun, usein överihumaloituun ipa-skeneen.

Tällaisesta pakkauksesta kaadettuun olueen on aika vaikea suhtautua neutraalisti. On vaikea sanoa, kuinka paljon ruusunmarjamehu tökkisi, jos sitä ei olisi osannut odottaa ja etsiä, mutta nyt se puskee aivan liikaa läpi.

Muuten maussa on kyllä häivädyds jotain brittibittereistä tuttua kuivakkaa maltaisuutta, mistä on annettava pieni plussa. Juotavuuskin on melko hyvä, eli jano- tai ruokajuomana tämä uppoaa kyllä nopeasti (jos pitää ruusunmarjamehusta).

Olisiko tässä kotimaisten maitokauppamarkkinoiden toiseksi paras britti-ipa? Vai onko niitä muitakin kuin kauniisti sanottuna keskinkertainen Greene King ja tämä? Jos on, niin sitten tämä ei varmaankaan ole hopealla.

2 comments

  1. Janis

    ”Vai onko niitä muitakin kuin kauniisti sanottuna keskinkertainen Greene King ja tämä? Jos on, niin sitten tämä ei varmaankaan ole hopealla.”

    Hobgoblin, hobgoblin gold, spitfire (tölkki)..

    • Lasse Leipola

      Eivät nuo kai väitä olevansa britti-ipoja? Itse mieltäni ne perusbittereiksi, jota toki Green Kingkin oikeasti luonteeltaan on. Spitfire on etiketin mukaan ”Kentish ale”, Hobgoblin ”Ruby ale” ja Hobgoblin Gold varmaankin golden ale. Alkostahan löytyy sitten ihan oikeita britti-ipoja, kuten Fuller’s India Pale Ale tai Ridgeway IPA.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>