KK Brewing Company Hyyrynen Is Dead APA

Pullo on Dead Pony Clubin, mutta sisältö muuta. Lappeenrantalaiset expat-verkoston kautta käsiini on päätynyt pullollinen tuon humppakaupungin omaa tuotetta, KK Brewing Companyn Hyyrynen Is Dead APAaa. Ja KK kuulemma meinaa Kivisalmen Koviksia, joten Wikipedian perusteella liemen lähtökohta on jossain Lappeenrannan pohjoisen kaupunginosan kovien katujen varsilla…

Käsittääkseni ihan kotioluthommaa kuitenkin, eli alan hartaiden harrastajien tekosia. Mutta napataanpa miehekkään pinkki korkki pois nokalta ja kaadetaan lasiin.

Todella kukkainen tuoksu, Punk IPAa lisäkukituksella. Melkein nallekarkkimainen. Ahtanumko lienee päivän sana? Vaahto hillitty, mutta nätti. Muutenkin kaunis, kullankarvainen, hiukka samea.

Nyt on odotukset kovat näistä lähtökohdista.

Ja onhan tämä hyvä. Jääkaappikylmänä yllättävänkin sisäsiisti: humalointi selvä, muttei ruoskiva, aromihumalat tulevat peliin nopeasti ja selkeästi. Otetaanpa toiselle jalalle.

Arvaisin, että Punk IPA -meininkiä on maunkin puolesta lähdetty hakemaan. On tai ei, tuloksena oikein näppärästi juotava maukas olut.

Ehkä tällaisessa suht kevytkroppaisessa, aromiin painottuvassa IPAssa hieman herkemmin pelaava katkero toimisi vielä paremmin; heti alussa ja toisaalta jälkimaussa katkero tulee vähän karkeana… Joku toinen katkerohumala tai jopa hieman – siis joku 5 ibua alaspäin – maltillisempi katkerointi voisi toimia paremmin?

Mutta jos tällaista saisi lähikaupasta tai Alkosta sopuhintaan, niin ostaisin. Olueksi siis onnistunut, kotiolueksi erittäinkin paljon sellainen. Itsellä on vielä näin lähelle triplakaksikymppistä heittämättä näissä hommissa.

Jää harmittamaan, että tätä on vain pullollinen. Kilautukset Lappeenrantaan!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>