Mikkeller Tiger Baby: Open Windows Open Hills

Haikeaa ja teknistä. Sellaista on Tiger Babyn musiikki levyllä Open Windows Open Hills. Samaa voi halutessaan sanoa Mikkellerin tuolle levylle omistamasta oluesta.

Teknistä siksi, että olut on maltaan, vehnän, humalan, hiivaa sekä trooppisten hedelmien epäpyhä liitto. Haikeaa siksi, että lopputuloksessa on aavistus jostain ihanaisesta, joka kuitenkin jää vain haaveeksi.

Juoman punaruskea väritys muodostaa hienon kontrastin etiketin (ja levyn kannen) mustavalkoisuuden kanssa. Tuoksusta löytäisi jenkkihumalaa, jos tietoisuus passionin ja mangon läsnäolosta ei uskottelisi aivoille, että kyse on pelkästään niistä. Tuoksun pyöreä pehmeys sopii hyvin Tiger Babyn raukean hunajaiseen soundiin.

Maku on ihan kelvollinen, mutta ilmeisesti hedelmistä tulee olueen epämiellyttävää happamuutta – samanlaista kuin esimerkiksi kriek-oluissa. Tälläistä epämiellyttävää yllätystä ei musiikillisesta vastinparista onneksi löydy.

Yhden kerran jälkeen tuntuukin siltä, että voisin joskus palata Open Windows Open Hills -levyn pariin. Oluesta ei valitettavasti voi sanoa samaa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>