MM-ennakossa Italia ja Peroni Nastro Azzurro

Itselläni on ollut aina hyvin kaksijakoinen suhtautuminen Italiaan ja italialaiseen jalkapalloon. Kaunis maa, josta saa erinomaista ruokaa ja viiniä, joutuu silmissäni kantamaan rikollisuuden, kehitysmaiden tasolle jääneen poliittisen järjestelmän sekä koppavuudeksi kääntyvän ylpeyden taakkaa.

Ehkä kyseessä on saman kolikon kahdet puolet: kauneudesta on helppo olla ylpeä ja pienet hallinnolliset hankaluudet on helppo unohtaa, kun on antipastit, primot, secondot ja dolcet huuhdottu hyvällä viinillä vatsaan.

Jalkapallossa vastakkainasettelu on kääntynyt ylösalaisin: toimivuus jyrää kauneuden kaipuun. Ruma 1-0 on parempi kuin viihdyttävä 4-4. Olen tästä täsmälleen samaa mieltä, vaikka katsojana valitsisinkin yhdeksässä ottelussa kymmenestä mieluummin sen 4-4:n. Italialaisen jalkapallon rumuutta korostaa sen pitkä perinne likaisen politiikan petikumppanina aina Mussolinin MM-kisoista (1938) Berlusconin Milaniin.

Lähes 170-vuotias Peroni, varsinkin sen Nastro Azzurro eli sininen nauha, sopii hyvin Azzurrin otteiden seuraamiseen. Se on kevyt, raikas ja tehokas juoma, joka hoitaa homman ilman turhaa kikkailua.

Tilanne 20.6. ennen päivän pelejä:

  1. Fuller’s ESB, ENG 4,3 (3 ääntä)
  2. Brooklyn Lager, USA 4,0 (1 ääni)
  3. Coopers Pale Ale 2,0 (2 ääntä)
  4. Estrella Damm, SPA 2,0 (2 ääntä)
  5. Xingu, BRA 2,0 (1 ääni)
  6. Mythos, GRE 1,5 (2 ääntä)
  7. Corona, MEX 1 (2 ääntä)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>