Pinta Viva la Wita!

Edessä on nyt Virosta ostettu puolalainen pullo, jossa on belgialaista oluttyylistä versioitua olutta ja jonka etikettiin on versioitu espanjankielistä lentävää lausetta. Etiketissä on muuten Belgian (viitannee witbieriin) ja Yhdysvaltain (miksi?) liput. No, ainakin on haettu kansainvälistä menoa.

Kyseessä on ensimmäinen kohtaamani imperialistinen witbier, joten en tiedä yhtään, mitä pitäisi odottaa. Alkoholia on ainakin maltillisesti, vain 5,7 prosenttia. Sikäli kun puolankielisestä etiketistä mitään ymmärrän, on juojalle annettu melko tarkat tiedot oluesta. Muun muassa humala- ja hiivalajikkeen tarkkuudella kerrottujen ainesosien lisäksi etiketistä löytyy myös kantaviereen vahvuus ja käymislämpötila.

Tuoksu on vehnälle tyypillinen hiivaisen hedelmäinen. Vaahto on runsas, mutta melko nopeasti laskeva. Värin perusteella tätä ei ehkä witiksi arvaisi, sillä se on melkein oranssiin ulottuvan keltainen.

Maussa iskee ensimmäisenä vastaan vodkaminen viinaisuus. Kun epämiellyttävästä yllätyksestä pääsee vähitellen yli, paljastuu ihan kelvollinen olut, joka ei tunnu kovin witmäiseltä eikä kovin imperialistiselta. Alkoholinen mutta melko kepeä vehnäinen pale ale, jossa on tuntuvasti humalaa.

(Olut oli mennyt jonkin verran yli päivämääränsä, joten se on saattanut vaikuttaa heikentävästi laatuun, jonka mielsin huomattavasti heikommaksi kuin Ratebeerin ylistävät arviot antoivat odottaa.)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>