Saimaa Brewer’s Special Winter Special

Jouluoluita on karkeasti jaoteltuna kolmea sorttia: jotain tuttua ja turvallista uudella etiketillä ilman mitään varsinaisen jouluista, vaatimattomaksi joskin varmaksi valinnaksi jokaiseen jouluoöytään makeahko tumma lager tai ale sekä kolmantena joku enemmän tai vähemmän kokeellinen keitto, jonka jouluisuus voi olla mitä tahansa riisipuuron ja kaikissa sateenkaaren väreissä välkkyvän muoviporon väliltä.

Saimaan Brewer’s Special Winter Special ajaa punanenä iloisesti vilkkuen viimeiseen kategoriaan, onhan nimessäkin kahteen kertaan sana ”special”. Lähes musta ja kivan vaahdon nostattava olut tuoksuu nimittäin saippuaiselle (=anis) greipinkuorelle ja maistuu aluksi vähän samalta, mutta väläyttää sitten vähän savumaista paahteisuutta ja päätyy lopulta nautinnollisen pehmeään humalakatkeroon. Hyvä mutta ennenkaikkea todella outo.

Tämä oli niin outoa, että päätin parittaa sen rumanpuoleisen joulutortun kanssa. Greippisyys jää vähän vähemmälle, anis pitää pintansa ja tummahko maltaisuus pelaa kivasti luumuhillon kanssa. Katkerot korostuvat entisestään. Vähemmän outo kokonaisuus tämä on kuin tuo olut yksinään.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>