Sinebrychoff Olutmestarin Export Pils

Siitä huolimatta, että me olutharrastajat palvomme ipoja, imperiaaleja, barley wineja ja belgejä, ei mikään oluttyyli liene tekijälleen niin vaikea kuin pils. Siinä missä paahteisuudella, tuhdilla maltaalla tai runsaalla humaloinnilla voi ”maustaa” piiloon monenlaisia ongelmia, ei pils anna mitään anteeksi vaan prosessin ja raaka-aineiden on oltava täysin kunnossa. Tämä lienee se syy, miksi kotimainen laatu-pils on niin harvinainen tuttavuus. Siksi sellaisen kohtaaminen on aina yhtä ilahduttavaa.

Tänä kesänä moni kokee tämän ilahduttavan kohtaamisen, sillä Sinebrychoffin viimevuotisen Olutmestari-kilpailun voittaja Antti Peltonen halusi tuoda tänä vuonna pubeihin perinteisen pils-oluen. Ja itselleni sopii paremmin kuin hyvin, että tämä pils kallistuu enemmän saksalaisten suosimaan raikkaaseen katkeroon kuin tsekkiläiseen maltaisuuteen.

Kirjoitin aikanaan, että pils on kuin hotelli ja aivan kuten hotelleissa myös pilsnereissä on eroja.

”Yhdet ovat laadukkaita ja hienostuneita, toisista taas paistaa huolimattomuus ja kunnianhimottomuus. Mutta aivan kuten huonoin hotellikin, huonoin pilsnerikin ajaa yleensä asiansa. Siinä missä hotellin tehtävänä on tarjota yösija, on pilsnerin tehtävänä olla huoleton perusjuoma, joka menee tilanteessa kuin tilanteessa ja kelpaa lähes kelle tahansa.”

Tähän analogiaan suhteutettuna Olutmestarin Export Pils on vähintään neljän tähden hotelli.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>