Stadin panimon kyydissä Mäntsälästä Etelämerelle

Stadin panimolla riittää oluita. Pelkästään markettivahvuisia pale aleja on enemmän kuin ulkomuistista jaksaa laskea. Jääkaapista löytyi, enemmän tai vähemmän yhteismitallinen viisikko, joten tottahan se piti maistella, onko näissä eroja.

Yhdistävinä tekijöinä havaitsi reippaan humaloinnin, ohuehkon rungon ja lähes liian runsaan hiilihapon sekä maltillisen vaahdon. Mutta sitten ne erot!

West Coast Session Pale Ale: Joukon vaaleimpia ja vähiten vaahtoa. Raikkaan humalainen. Joukon toiseksi paras (=voimakkain) aromihumalointi.

South Pacific Pale Ale: Vaalea tämäkin. Tuoksu hyvin mieto. Maku mäntymetsäinen. Maun perusteella joukon toiseksi katkerin.

World Lager: Joukon ainoa lager ja jo tuoksusta lähtien mieleen tulikin pils. Maku oli joukon miedoin.

Lähikauppasi Mäntsälässä: Kammottavan rumasta etiketistä huolimatta yllättävän hyvä olut. Väriltään joukon tummin ja maultaan pehmein. Mukavan hedelmäinen aromihumalointi. (Kyseessä siis Mäntsälän Citymarketille tehty olut.)

West Coast Session IPA: Kuten nimestä voi päätellä, tämä oli humalaisen joukon voimakkain sekä aromi- että katkeropuolella. Makean hedelmäisyyden vastapainona niin tiukka humalapotkut, että se on taatusti monille liikaa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>