Störtebeker Atlantik-Ale

Störtebeker on vasta 188-vuotias panimo, eli saksalaiseksi panimoksi kyseessä on nuorukainen. Perusbisset (pils, lager, bock) myydään Stralsunder-nimellä, mutta panimon parhaimmisto on nimetty 1300-luvun lopulla toimineen merirosvo Klaus Störtebekerin mukaan.

Rikollisen toimintansa lisäksi Störtebeker oli legendan mukaan kova juomari, joten kuvaan sopii hyvin se, että panimon paremmatkin olut ovat puolen litran pulloihin pakattuja sessio-oluita eivätkä mitään nautiskeluerikoisuuksia.

Atlantik-Ale on yksi panimon lippulaivoista. Se on runsaasti vaahtoava vaalea ale, joka tuoksuu herkullisen humalaiselle. Maku on huomattavasti hillitympi: katkero on jotenkin pilsmäinen eivätkä humala-aromit puske esille niin voimakkaasti kuin tuoksussa tai amerikkalaisissa aleissa yleensä. Humalien kirjo on muuten melkoinen sekoitus: saksalaiset Traditional ja Perle kohtaavat amerikkalaiset Amarillon, Cascaden ja Citran.

Kokonaisuus tuo mieleen modernit brittiläiset golden alet ja se on pelkästään hyvä asia se. Tämä kannattaa kaapata, jos tulee vastaan.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>