Mallaskosken Kuohu Valioluokka Pils vs. Suomenlinnan Panimo Höpken Pils

Pils sopii mainiosti kesään(kin) ja suomalaista pilsiä on tarjolla jo ihan ilahduttavan monelta valmistajalta melko monessa kaupassakin. Tässä työnnetään vastakkain Mallaskosken ja Suomenlinnan tarjoomukset.

Valioluokka pils on kirkasta ja vaaleaa, nopeasti putoavaa vaahtoa aika reippaasti. Tuoksu melko maltainen, makeanpuoleinen. Makukin aluksi maltainen ja lievästi makea, humala kuivattaa loppua kohti ja jälkimaku onkin mukavan katkera. Aavistus sitrusta mukana.

Tasapainoinen olut, josta paras pilsraikkaus jää kuitenkin puuttumaan.

Höpken pils on hieman Valioluokkaa punaisempaa, vaahto aavistuksen isokuplaisempaa, mutta ihan pilsin näköistä sekin. Tuoksussa mallasta, mutta myös humalaa. Ja heti ensisiemaisun alussa humala lyökin saman tien ylävitosen, eikä irrota otettaan. Maku pysyy humalaisen kuivana koko matkan jälkimakua myöten.

Reipas ja raikas olut, jonka tietty yksiulotteisuuskin sopii tyyliin. Vie tämän kaksintaistelun voiton ja voipa olla parasta suomalaista pilsiä, jota on tullut maistettua. Hyvää!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>