TV-kokin Cottage Pie ja Guinness Draught

Moreenin vuonna 2011 suomeksi julkaisema Pubiruokaa on yksi rakkaimmista keittokirjoistani. Gordon Ramsayn ja Mark Sargeantin kirjassa tehdään perienglantilaista ruokaa, joka sitkeistä (ja monin paikoin aivan oikeista) mielikuvista huolimatta maistuu herkulliselta. Muutenkin pidän parhaina keittokirjoja, joissa on joku selkeä teema, koska lopputulos on usein laadukkaampi kuin kaiken keskinkertaisesti kattavissa yleisteoksissa.

Tällä kertaa olutkeittiössä syntyi siis poikkeuksellisesti annos suoraan reseptin mukaan. Kirjasta löytyy tarkempi ohje, mutta jos käy keittiössä muutenkin kuin syömässä, on tämä todella helppo ruoka ilman ohjettakin: hyvää naudan jauhelihaa, timjamia, sipulia, valkosipulia, Guinnessia, Worchester-kastiketta, tomaattia, tomaattipyrettä ja kanafondia pannussa kunnolla hauduttaen kastikkeeksi.

Sitten kastike uunivuokaan alimmaksi ja päälle perunamuusia (perunaa, voita, juustoa ja keltuainen). Päälle juustoa ja vähän reikiä haarukalla. Uuniin sen verran, että saa väriä.

Lopuksi ruoka lautaselle, lisukkeeksi maustekurkkua ja juomaksi tietysti Guinessia, joka on ihan kelvollista arkiolutta tällaiselle vähän fiinimmällekin arkiruualle. Oluen ja ruuan liitto on tässä tapauksessa pehmeä ja harmoninen.

Tätä pakkaspäivän herkkua kannattaa muuten kokeilla sellaisenkin, jolle on jäänyt kammo koulun tai kaupan lihaperunasoselaatikosta, sillä huolella rakennettuun ”mökkipiirakkaan” tulee paitsi miellyttävä rakenne myös hermullinen, hieman hapanimelä maku.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>