Widmer Brothers Omission

Join tämän oluen tajuamatta lainkaan, että kyseessä oli gluteeniton olut. Ja ilmeisesti vieläpä varsin kuuluisa sellainen.

Tai sitten ei…

Amerikkalaisen(?) etiketin ”gluten-free” on nimittäin korvattu sanalla ”handcrafted”. Myöskään maahantuojan (Heino Juomat) suomenkielisessä etiketissä ei ole gluteenittomuudesta mitään mainintaa. Lisäksi ainakin englanninkielisessä maailmassa on pohdittu, onko tuote sittenkään turvallinen keliaakolle.

Mutta tällä kertaa Omissionia käsitellään vain oluena. Väri on hyvin vaalean keltainen ja olut kristallinkirkasta. Sekä tuoksu että maku on hyvin pilsmäinen, eikä mitään maltaista tsekkipilssiä vaan kovaa ja kliinistä saksalaista. Amerikkalaisuus on ainakin humalamielessä tuupattu taka-alalle.

Vähän tylsäksi jää tämä esitys.

One comment

  1. Andy

    Panimon kotisivuilla on tietokanta, johon voi syöttää pullonsa batchin numeron nähdäkseen erän gluteenimittausarvot, kyllä se oikeasti gluteenitonta on. Tosin ehkä EU:ta tai Suomea varten olisi vaadittu erillinen kallis gluteenittomuussertifikaatti. Sinällään ei mitenkään häävi olut, hieman sitruksinen, mutta vihanneksinen.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>